Zwangerschap is een zware belasting voor uw aderen

comporessietherapieZwanger zijn is heel bijzonder. Voor uw lichaam is het wèl heel hard werken. Wist u dat een zwangerschap vooral heel zwaar is voor uw aderen? Gelukkig kunt u veel doen om klachten te voorkomen. Krijgt u toch klachten? Aderaandoeningen tijdens de zwangerschap moeten altijd behandeld worden.

Aderen onder extra druk

Tijdens de negen maanden van de zwangerschap neemt het bloedvolume in uw aders met ongeveer 20 procent toe. Door het hormoon progesteron worden de aderwanden bovendien kwetsbaarder. Daardoor neemt de kans op takkenbosvenen en spataderen toe. Tijdens de eerste zwangerschap ontstaan zelfs spataders bij één op de twee vrouwen.  

Zelf klachten voorkomen

Zelf kunt u aderbeschadigingen efficiënt voorkomen door veel te bewegen. Zitten en staan dient u zoveel mogelijk te beperken. Ook koude beendouches of regelmatig de benen omhoog leggen kan wonderen verrichten.

Compressiekousen helpen optimaal

Met medische compressiekousen krijgt u een betere controle over de vervelende bijverschijnselen van de zwangerschap. Verder biedt het bescherming tegen trombose. De terugstroming van het bloed uit de benen verbetert en pijnlijke zwellingen of stuwingen verminderen.

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie over onze compressietherapie. Het is ook mogelijk om -op afspraak - langs te komen op één van onze bezoekadressen Vinkega, Emmeloord of Lelystad.